poniedziałek, 30 marca 2015
Start Cukier, syropy i przetwory

Kuchenne Zdrowie Poleca

Cukier, syropy i przetwory PDF Drukuj Email

 

Ile kalorii i innych wartości odżywczych jest w cukrze, syropach oraz przetworach?

Dane prezentujemy w tabeli kalorycznej:

 

Rodzaj produktu Ilość Kalorie (kcal) Węglowodany Białko Tłuszcze IG
Budyń (gotowy, z mlekiem 2%) 100g 96 17,3 2,9 1,7 43
Cukier biały 100g 394 100.0 0 0 70
Cukier biały (łyżeczka do herbaty) 5g 20 5.0 0 0 70
Cukier biały (łyżka stołowa) 15g 60 15.0 0 0 70
Dżem (owocowy) 100g 261 69,0 0,6 0 65
Dżem (niskosłodzony) 100g 123 31,9 0,5 0
Dżem (truskawkowy, niskosłodzony) 100g 157 38,0 0,4 0,3
Galaretka (owocowa) 100g 49 10,6 1,7 0
Krem czekoladowy do smarowania 100g 549 60,5 6,2 33,0 33
Miód 100g 288 76,4 0,4 0 87
Miód (łyżeczka do herbaty) 10g 29 7,6 il. ślad. 0 87

 

Dodaj dietę lub przepis

Liczba gości

Naszą witrynę przegląda teraz 27 gości 

UWAGA! Informujemy, że w ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Więcej: polityka prywatności.

Akceptuję pliki cookies z tej strony.